Bevroren pinguïns van Chiquita-bananen

Download het stickervel

De schattigste manier om de winterse feestdagen te vieren! Ook erg leuk om samen met de kinderen te maken.

Voorbereiding: 20 minuten
Voor 6 stuks

Bedek een bakplaat met bakpapier. Smelt de chocolade in een glazen kom boven een pan met sudderend water. Zorg ervoor dat de onderkant van de kom niet in contact komt met het water.

Snijd de puntjes van de Chiquita-banaan af om een gladde basis te maken. snijd daarna de ronde kant van de banaan af zodat deze stabiel op de bakplaat kan liggen, zonder om of weg te rollen.

Snijd de oranje snoepjes door de helft en teken kleine zwarte puntjes op de mini-marshmallows om oogjes te maken.

Doop de linkerzijde van de banaan voorzichtig in de chocolade en herhaal dit vervolgens met de rechterzijde, zodat u een omgekeerde V-vorm van chocolade hebt gemaakt. Leg de banaan daarna met de platte kant op de bakplaat. Doop de gesneden zijde van de oranje chocolade-snoepjes in de gesmolten chocolade en plak ze op de bananen met de gesneden zijde naar beneden. U maakt met 1 helft een snaveltje en met 2 helften maakt u de voeten van de pinguïn. Herhaal dit ook met de marshmallows voor de ogen. Doe dit totdat al de pinguïns compleet zijn. 

Bewaar ze op de bakplaat wanneer u klaar bent en plaats dit ongeveer 10 minuten in de vriezer of totdat de pinguïns zo zijn afgekoeld dat ze er bevroren uitzien. Serveer daarna meteen.

TIP: Serveer op een witte Pavlova, of op wit schuimgebak zodat het lijkt alsof de pinguïns op een ijsberg staan.

VOEDINGSWAARDE

Per pinguïn

Energie 1259 kJ / 301 kcal

Vetten 10,1 g

Waarvan verzadigde 5,8 g

Koolhydraten 54,1 g

Suikers 38,1 g

Vezels 5,4 g

Eiwitten 3,0 g

Zout 0,0 g

 

Categorieën

Soort maaltijd: smoothie, snack, ontbijt, hoofdgerecht, salade, nagerecht

Allergie- en dieetinformatie: veganistisch, glutenvrij, lactosevrij, vegetarisch